OVER MIJ

AOYA2026.JPG

Ik ben Katrien, een erkende diëtiste en gecertificeerde gezondheidscoach.

In 2018 studeerde ik af als diëtiste aan de UCLL in Leuven. Mijn interesse naar gezondheid werd nog meer aangewakkerd en ik volgde nog de bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen waar ik in 2020 afstudeerde als gezondheidscoach.  

 

In maart 2021 startte ik als zelfstandige diëtiste. De afgelopen maanden kreeg ik vaak mensen over de vloer die een vermageringswens hadden. Ik begeleide deze mensen met plezier maar ontdekte al snel dat ik er weinig voldoening van kreeg. De meest hielden het vol maar ik kwam meer tot het besef dat dit op lange termijn niet vol te houden was. Ik wilde iets wat duurzaam is.

 

Zo ontdekte ik intuïtief eten. Ik was al vrij snel mee met het verhaal en wilde ook meer volgens deze methode werken. Ik verdiepte me hier meer in en volgde ook de mastertraining van Bodiposidiëtisten. 

Ik mag me dan ook sinds kort zelf bodiposi diëtiste noemen. 

Nu heb ik het gevoel dat ik ook echt iets kan betekenen voor mij cliënten. 

 

 

 

 

 

 

Ik begeleid jou naar een gezonde levensstijl zonder te focussen op het gewicht. Door te informeren bied ik je informatie waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Jij kiest zelf wat je met deze informatie doet. 

Ik begeleid en ondersteun je in dit proces.

Het is de bedoeling dat je kan eten zonder schuldgevoel en zonder te focussen op je gewicht.

logo bodi posi dietisten.png

Verder ben ik ook sportdiëtiste.  Ik heb zelf een sportieve carrière achter de rug. Ik deed jaren aan competitief skeeleren en het liefst van al marathons. Dat is 42 km hard rijden en afzien maar het geeft wel een kick. Omdat voeding je sportieve prestaties kan beïnvloeden en omdat ik zelf geïnteresseerd ben in sport, ben ik me gaan verdiepen in het luikje sportvoeding. In april 2021 beëindigde ik de navorming over voeding bij sport. 

 

Het afgelopen jaar kwam ik ook vaak in contact met mensen met prikkelbare darmen die bij mij aanklopten om het fodmap-dieet te volgen. Ik vond dit een interessant topic en ben me hier ook verder in gaan verdiepen. Ik volgde verschillende webinars over het fodmap-dieet en prikkelbare darmen. Met als gevolg dat ik jou hierin ook op een professionele manier kan begeleiden.  

Tot slot ben ik dit schooljaar terug naar school aan het gaan en volg ik de postgraduaat diabeteseducator. Zo kan ik in de toekomst mensen met diabetes beter begeleiden en ondersteunen.