OVER MIJ

AOYA2026.JPG

Hallo daar! Ik ben Katrien, een erkende diëtiste en gecertificeerde gezondheidscoach.

Al van jongs af aan ben ik zeer sportief. Ik deed jarenlang aan competitief (marathon) skeeleren. Dit wekte mijn interesse in voeding en het effect ervan op je gezondheid en sportieve prestaties. Daarom ging ik voedings -en dieetleer studeren aan de UCLL en studeerde ik in 2018 af. Na mijn opleiding als diëtiste was mijn interesse in gezondheid en gezondheidsbevordering nog meer geprikkeld en besloot ik om me hierin nog verder te verdiepen. Ik koos ervoor om de bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen te doen. Waarna ik in 2020 afstudeerde als gezondheidscoach.

In april 2021 beëindigde ik de navorming over voeding bij sport. Dat maakt dat ik ook sportdiëtiste ben en sporters optimaal kan begeleiden bij het verbeteren van hun prestaties.

Ik vind het belangrijk om je zo goed mogelijk te begeleiden naar je doel(en) en samen met je te onderzoeken wat haalbaar is. Iedereen is anders en vraagt daarom een andere aanpak.

Qua coaching en voeding heb ik heel wat kennis en vaardigheden die ik graag wil inzetten om jou te begeleiden naar een gezonde levensstijl. 

Dit schooljaar (2021 -2022) ga ik terug naar de schoolbanken en volg ik de postgraduaat diabeteseducator. Zo kan ik in de toekomst mensen met diabetes (type 1 en 2) beter begeleiden en ondersteunen.

Mijn werkwijze

Een diëtist wordt nog te vaak geassocieerd met iemand die diëten voorschrijft en je gewichtsevolutie nauwkeurig bijhoud. Ik werk niet volgens deze methode. 

Ik begeleid mensen naar een gezonde levensstijl zonder te focussen op het gewicht. Door te informeren bied ik je informatie waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Jij kiest zelf wat je met deze informatie doet. 

Ik begeleid en ondersteun je in dit proces.

Het is de bedoeling dat je kan eten zonder schuldgevoel en zonder te focussen op je gewicht.

Eet zonder schuldgevoel (1).png